Simple comme Bonjour

Wens je je bestelling nog voor kerst? Graag t.e.m. 10 dec bestellen als je een levering per post wenst. Kom je zelf je bestelling ophalen op een van onze vrije afhaalmomenten? Dan kan je bestellen t.e.m. 14 dec.

Eerlijk glimt het langst...

Thomas GoyvaertsComment

Simple comme Bonjour zet zijn eerlijkste beentje voor!

Misschien zag je ons enkele maanden geleden al op Koppen in een reportage over eerlijk goud. Maar wat is eerlijk goud nu precies, en waarom vinden we het in ons atelier zo belangrijk?

Wanneer we werken met Fairtrade/eerlijk goud weten we zeker dat de kleinschalige mijnwerkers die het goud ontgonnen, er een eerlijke prijs voor kregen. Om samen te werken met het Fairtrade label zijn de mijnwerkers ook verplicht te voldoen aan de eisen rond veiligheid, gezondheid en milieubescherming. Zo wordt er geen kwik gebruikt om het goud te ontginnen, een techniek die anders voor zware gezondheidsproblemen en bodemverontreiniging zorgt.

Ook moeten de mijnwerkers zich aan de arbeidsrechten en basisrechten omtrent kinderarbeid houden. Zo wil het Fairtrade goudlabel voor deze mijnwerkers slavernij, kinderarbeid en het werken voor een hongerloon de kop indrukken. 

En daar kunnen we ons helemaal in vinden. We werken de hele dag door met edele metalen om jullie verhalen vorm te geven en elk grammetje gaat door onze handen. We mijden zuren, zoeken natuurlijkvriendelijke(re) alternatieven voor heel wat schakels in het smeedproces, ... om elk juweel, elk verhaal zo schoon mogelijk te houden. Fairtrade Goud mag hier dus zeker niet ontbreken. 

Wil dit zeggen dat we vanaf nu alleen maar Fairtrade goud gebruiken in ons maatwerk? Nee, maar we zijn nu wel fier dat we een van de weinige aanbieders zijn in Belgiรซ. Het is een keuze die je kan maken wanneer je bij ons voor een gouden juweel kiest, eentje die het nog waardevoller kan maken. 

Heb je nog vragen over eerlijk goud? Op de website van Fairtrade Belgium kan je er alle informatie over vinden, of je stuurt ons een mailtje en we helpen je graag verder!

Gouden groetjes,

Inneke & Thomas,
Simple comme Bonjour