Simple comme Bonjour

Wens je je bestelling nog voor kerst? Graag t.e.m. 10 dec bestellen als je een levering per post wenst. Kom je zelf je bestelling ophalen op een van onze vrije afhaalmomenten? Dan kan je bestellen t.e.m. 14 dec.

Dag van de Ambachten

Thomas GoyvaertsComment

Simple comme Bonjour nodigt je uit!

Op zondag 27 november openen tal van ambachtelijke ateliers hun deuren voor de tiende editie van de Dag van de Ambachten. Ook wij nemen deel en we nodigen je graag uit om een kijkje te nemen tussen onze atelierbanken en gereedschapskisten. Want hoe loopt dat nu zo'n atelier? En hoe komen onze juwelen precies tot stand?

10638111_10209002372673611_1896191381_n.jpg

Vergezeld van een hapje en een drankje nemen we je graag mee door de wondere wereld van zilver, goud en edelstenen. We tonen je wat fairtrade goud is, en waarom het voor ons zo belangrijk is dat we daarmee kunnen werken. Ook geven we je meer uitleg over hoe we bestaande gouden juwelen hergebruiken en/of hersmelten, en tonen we je graag hoe we dat in de praktijk doen. Opgelet; de temperaturen swingen dan de pan uit.

Ondertussen is Inneke, onze goudsmid zelf, al 15 jaar bezig om haar passie voor juwelen uit te werken tot het atelier dag je nu ziet. In al die tijd heeft ze uiteraard bergen materiaal verzameld en leren gebruiken. Onze honderden tangen, vijlen, hamers, boren... zullen allemaal voor je ten toon liggen, zodat je meer inzicht krijt in hoe een ambachtelijk juweel tot stand komt. We werken immers elke bestelling die we krijgen met de hand uit.

Wil je zelf in de wereld van ambachtelijk goudsmeden stappen? Ben je benieuwd hoe wij de levenslange garantie op onze juwelen kunnen waarmaken? Of ben je gewoon op zoek naar een fijne binnenactiviteit voor een regenachtige herfstdag? Dan ben je bij ons alvast aan het juiste adres!

Wij zijn overigens niet het enige Mechelse atelier dat deelneemt, bij diverse ambachtelijke lieden kan je die dag terecht. Een overzichtje met de deelnemende ateliers geven we je graag even mee.

Uiteraard kan je die dag ook nog steeds je Kerstbestelling doorgeven, of een kijkje nemen in onze vaste collectie en onze stukken op maat. Met verdere vragen over ons atelier blijf je steeds welkom op info@simplecommebonjour.net.

Graag tot dan!
Inneke & Thomas