Simple comme Bonjour

Wens je je bestelling nog voor kerst? Graag t.e.m. 10 dec bestellen als je een levering per post wenst. Kom je zelf je bestelling ophalen op een van onze vrije afhaalmomenten (aangeven in het veld 'additional information')? Dan kan je bestellen t.e.m. 14 dec.

Dag van de Ambachten

Thomas GoyvaertsComment

Simple comme Bonjour nodigt je uit!

Op zondag 27 november openen tal van ambachtelijke ateliers hun deuren voor de tiende editie van de Dag van de Ambachten. Ook wij nemen deel en we nodigen je graag uit om een kijkje te nemen tussen onze atelierbanken en gereedschapskisten. Want hoe loopt dat nu zo'n atelier? En hoe komen onze juwelen precies tot stand?

10638111_10209002372673611_1896191381_n.jpg

Vergezeld van een hapje en een drankje nemen we je graag mee door de wondere wereld van zilver, goud en edelstenen. We tonen je wat fairtrade goud is, en waarom het voor ons zo belangrijk is dat we daarmee kunnen werken. Ook geven we je meer uitleg over hoe we bestaande gouden juwelen hergebruiken en/of hersmelten, en tonen we je graag hoe we dat in de praktijk doen. Opgelet; de temperaturen swingen dan de pan uit.

Ondertussen is Inneke, onze goudsmid zelf, al 15 jaar bezig om haar passie voor juwelen uit te werken tot het atelier dag je nu ziet. In al die tijd heeft ze uiteraard bergen materiaal verzameld en leren gebruiken. Onze honderden tangen, vijlen, hamers, boren... zullen allemaal voor je ten toon liggen, zodat je meer inzicht krijt in hoe een ambachtelijk juweel tot stand komt. We werken immers elke bestelling die we krijgen met de hand uit.

Wil je zelf in de wereld van ambachtelijk goudsmeden stappen? Ben je benieuwd hoe wij de levenslange garantie op onze juwelen kunnen waarmaken? Of ben je gewoon op zoek naar een fijne binnenactiviteit voor een regenachtige herfstdag? Dan ben je bij ons alvast aan het juiste adres!

Wij zijn overigens niet het enige Mechelse atelier dat deelneemt, bij diverse ambachtelijke lieden kan je die dag terecht. Een overzichtje met de deelnemende ateliers geven we je graag even mee.

Uiteraard kan je die dag ook nog steeds je Kerstbestelling doorgeven, of een kijkje nemen in onze vaste collectie en onze stukken op maat. Met verdere vragen over ons atelier blijf je steeds welkom op info@simplecommebonjour.net.

Graag tot dan!
Inneke & Thomas

Pakjes-weekend

Thomas GoyvaertsComment

Jingle bells, jingle bells...

November is begonnen, en Kerst is nog een kleine twee maanden van ons atelier verwijderd. Toch krijgen we elke week meer en meer aanvragen voor Kerstcadeautjes binnen. Omdat we ieder jaar onze uiterste best doen om je bestellingen vóór Kerstavond af te werken, plannen we ook dit jaar weer een pakjes-weekend in.

Ons pakjes-weekend is het laatste moment waarop we aanvragen voor Kerst-maatwerk aanvaarden. We kunnen immers niet garanderen dat je maatwerk anders voor Kerstavond af zal zijn. Onder maatwerk verstaan we alle bestellingen met gravures, afdrukken, naamkettingen en verguldingen. 

Dit jaar organiseren we ons pakjes-weekend tijdens het eerste weekend van december. Op 2, 3 en 4 december ben je welkom in ons open atelier om je bestelling te plaatsen, gravures te kiezen, maten te nemen of je vingerafdruk in was te verzegelen.

Na het pakjes-weekend kan je alleen nog aankopen doen uit het gamma dat in ons open atelier uitgestald ligt; zolang de voorraad strekt. Onze feestelijk ingepakte cadeaubons blijven uiteraard de hele Kerstmaand lang voor jullie beschikbaar.

De bestellingen die je na dit weekend plaatst kunnen pas na de tweede week van januari met zekerheid afgewerkt worden.

We nodigen je dus met veel plezier uit om de Kerstmaand samen met ons goed in te zetten tijdens het pakjes-weekend, en te genieten van een warme Kerstsfeer met Kerstmuziek, een hapje en een drankje.

Graag tot dan!

Inneke & Thomas
 

Het meisje met de...

Thomas GoyvaertsComment

"All art is autobiographical. The pearl is the oyster's autobiography." 
- Federico Fellini

 

Parels worden al eeuwenlang gezien als meesterwerkjes van moeder natuur. Koninginnen, prinsessen, diva's en oma's dragen ze dan ook met gepaste trots. Maar wat is een parel nu precies? En waarom kan je een echte parel herkennen aan zijn grillige vorm? We geven jullie graag een beetje meer uitleg over onze zoetwaterparels.

Eerst moeten we kijken hoe een oester leeft; op de (zanderige) bodem van de oceaan filtert een oester het water en slorpt zo kleine algen en plankton op. Bij dit filteren komen er ook andere deeltjes (bv. zand) in de oester terecht, maar meestal kan de oester deze zelf wegwerken. Soms gebeurt het echter toch dat een deeltje de 'huid' van de oester beschadigt. De huid van de oester plaatst zich dan om het deeltje heen en 'vangt' het. Om het deeltje te neutraliseren bedekt de oester het in parelmoer, wat ons (na enkele jaren) een parel oplevert.

Omdat ongeveer een op 10.000 wilde zoetwateroesters een of meerdere parels in zich heeft, besloot de mens de natuur een handje te helpen. Zo bestaan er nu speciale oesterbedden waar een ronde kern via een klein sneetje in de oester wordt aangebracht. Na enkele jaren heeft de oester rond deze zachte kern zijn eigen parelmoer gevormd en krijg je een parel. 

Omdat deze oesterbedden vroeger zelden tot niet voorhanden waren, werden enkel parels van 'wilde' oesters opgedoken. Omdat deze parels zich hadden gevormd rond een natuurlijke kern (een steentje, stukje zand...) waren ze niet perfect rond. Hierdoor was een grillige vorm vroeger een kenmerk van een échte parel. Tegenwoordig kunnen parels echter perfect rond zijn omdat gekweekte oesters hun parelmoer rond een perfect ronde kern afzetten. 

De kwaliteit van parels kan wel nog verschillend zijn en hangt af van;
1. de vorm van de parel (perfect rond of grillig van vorm)
2. de kleur van de parel (roze is het moeilijkst te vinden)
3. de 'luster' van de parel (de glans van het oppervlak)
4. de oppervlaktekenmerken (glad? oneffenheden?)
5. de dikte van de bovenlaag (meer tijd = een dikkere laag)

Tegenwoordig is het voor een ongetraind oog niet zo makkelijk om een echte parel van een valse te onderscheiden. Er zijn heel veel kunstparels op de markt die op het eerste zicht niet onderdoen voor echte parels. Ook kan een echte parel beperkt bijgekleurd worden, waardoor verschillende (onnatuurlijke) kleuren toch mogelijk zijn.

In ons atelier werken we enkel met zoetwaterparels. Zoutwateroesters kweken per keer namelijk maar een of twee parels, terwijl hun zoetwatersoortgenoten er met gemak meerdere kunnen kweken. Zo verzekeren we jullie een eerlijke prijs voor echte kwaliteitsparels. 

Heb je de parelmicrobe te pakken gekregen? Dan kan je altijd eens binnenspringen in ons open atelier te Mechelen of een kijkje nemen in onze webshop. Ook gaan we graag voor je aan de slag op basis van bestaande parels om samen met jou nieuwe juwelen uit te werken, al maak je hiervoor best even een afspraak.

Het geheim van Karaatsgoud

Thomas GoyvaertsComment

Gouden juwelen worden steevast vergezeld van het woordje 'karaat'. Voor velen is deze term echter een ietwat vaag begrip. Daarom zijn we deze week aan de slag gegaan om voor jullie een blogpost uit te werken waarin we iets meer uitleg geven over karaatsgoud, en de kwaliteitseisen die wij in ons atelier aan jullie juwelen stellen.

De term karaat staat voor de hoeveelheid fijngoud die in de legering van het juweel aanwezig is. Fijngoud (zuiver goud) is van nature een erg zacht materiaal, waardoor puur fijngouden juwelen zelden voorkomen. Een juweel uit puur fijngoud zou snel krassen oplopen of zelfs breken. Daarom wordt het fijngoud meestal gecombineerd met andere metalen om een sterkere legering te bekomen. Karaat verwijst dus naar deze legering en duidt de hoeveelheid fijngoud aan die erin versmolten zit;

 

8 karaat: 33,3% zuiver goud (aangeduid met 333)
14 karaat: 58,5% zuiver goud (aangeduid met 585)
18 karaat: 75,0% zuiver goud (aangeduid met 750)
20 karaat: 83,3% zuiver goud (aangeduid met 833)
21,6 karaat: 90,0% zuiver goud (aangeduid met 900)
22 karaat: 91,6% zuiver goud (aangeduid met 916)
24 karaat: 99,9% zuiver goud (aangeduid met 999)

Voor gouden juwelen wordt in België door erkende goudsmeden uitsluitend gewerkt met 14 karaats goud of hoger. Lagere legeringen mogen niet als juweelgoud worden aangeboden, maar worden wél gebruikt in bijvoorbeeld onderdelen van computers. 

Naast een verschil in hardheid is er ook een prijsverschil tussen 14 en 24 karaat. Dit wordt bepaald door de hoeveelheid fijngoud die er in verwerkt zit. De prijs van fijngoud is onderhevig aan een dagelijks wisselende goudprijs. Juwelen in 14 karaat hebben dus een iets lager prijskaartje, een hogere weerstand tegen krassen en deuken en ook een lagere hoeveelheid fijngoud.

Heeft de goudkoorts je ook te pakken gekregen? Dan helpen we je heel graag verder in je zoektocht naar een gouden juweel op maat. Ook kunnen we aan de slag met oude gouden juwelen; we kunnen ze herwerken tot een nieuwe juweel, of laten hersmelten om met een nieuw stuk goud van 0 te beginnen. 

Je bent altijd welkom in ons open atelier te Mechelen om hierover wat meer informatie te krijgen. Ook kan je een kijkje nemen op onze maatwerkpagina of een berichtje achterlaten met je vraag.

Vele gouden groetjes uit het atelier van Simple comme Bonjour!

Eerlijk glimt het langst...

Thomas GoyvaertsComment

Simple comme Bonjour zet zijn eerlijkste beentje voor!

Misschien zag je ons enkele maanden geleden al op Koppen in een reportage over eerlijk goud. Maar wat is eerlijk goud nu precies, en waarom vinden we het in ons atelier zo belangrijk?

Wanneer we werken met Fairtrade/eerlijk goud weten we zeker dat de kleinschalige mijnwerkers die het goud ontgonnen, er een eerlijke prijs voor kregen. Om samen te werken met het Fairtrade label zijn de mijnwerkers ook verplicht te voldoen aan de eisen rond veiligheid, gezondheid en milieubescherming. Zo wordt er geen kwik gebruikt om het goud te ontginnen, een techniek die anders voor zware gezondheidsproblemen en bodemverontreiniging zorgt.

Ook moeten de mijnwerkers zich aan de arbeidsrechten en basisrechten omtrent kinderarbeid houden. Zo wil het Fairtrade goudlabel voor deze mijnwerkers slavernij, kinderarbeid en het werken voor een hongerloon de kop indrukken. 

En daar kunnen we ons helemaal in vinden. We werken de hele dag door met edele metalen om jullie verhalen vorm te geven en elk grammetje gaat door onze handen. We mijden zuren, zoeken natuurlijkvriendelijke(re) alternatieven voor heel wat schakels in het smeedproces, ... om elk juweel, elk verhaal zo schoon mogelijk te houden. Fairtrade Goud mag hier dus zeker niet ontbreken. 

Wil dit zeggen dat we vanaf nu alleen maar Fairtrade goud gebruiken in ons maatwerk? Nee, maar we zijn nu wel fier dat we een van de weinige aanbieders zijn in België. Het is een keuze die je kan maken wanneer je bij ons voor een gouden juweel kiest, eentje die het nog waardevoller kan maken. 

Heb je nog vragen over eerlijk goud? Op de website van Fairtrade Belgium kan je er alle informatie over vinden, of je stuurt ons een mailtje en we helpen je graag verder!

Gouden groetjes,

Inneke & Thomas,
Simple comme Bonjour

Roze gaat groen.

Thomas GoyvaertsComment

Wanneer je je favoriete juweeltjes elke dag draagt kunnen ze na een tijdje dof of vuil worden. Zweet, parfums, crèmes... kunnen een oppervlakkige verkleuring van het edelmetaal veroorzaken. Tegenwoordig kan je verschillende middelen verkrijgen om je juwelen te poetsen. Helaas zijn deze vaak niet aangenaam voor je huid en het milieu. 

Daarom komt Simple comme Bonjour graag op de proppen met een milieuvriendelijk alternatief; aluin. Aluin wordt al jarenlang gebruikt in deodorants en bij het scheren, en je kan het bij elke drogist vinden. Onze werkwijze vind je hier;

1. Maak een kommetje van het zilverpapier en plaats het in de soepkom. Plaats in het kommetje 1 soeplepel aluinpoeder, een halve soeplepel zout en vul het verder met heet water uit de waterkoker.

2. Roer tot alles is opgelost.

3. Plaats je zilveren en/of gouden juweeltjes in het kommetje.

4. Geef je juweeltjes 5 tot 10 minuutjes de tijd om het vuil van zich af te laten weken.

5. Poets je juwelen op met een schone vaatdoek en geniet van je stralende juwelencollectie! Parels en/of ingezette steentjes poets je even op met een schone vaatdoek.

We wensen jullie alvast veel plezier toe met jullie stralende juweeltjes!

Inneke & Thomas,
Simple comme Bonjour

Het verhaal gaat verder...

Thomas GoyvaertsComment

September is aangebroken; De herfst staat voor de deur, studenten kunnen weer ijverig aan de slag en in het atelier van Simple comme Bonjour blijven we hard werken aan al jullie bestellingen,  maatwerk en trouwjuwelen.

Om alle aanvragen en bestellingen nog beter te kunnen behandelen, besloot ik ons team een beetje uit te breiden. Ik kom uit een warm nest en ben zelf de oudste van drie. Mijn broer Sander is anderhalf jaar jonger en krijg je met moeite van onder zijn auto's, een carossier in hart en nieren! Mijn jongste broer Thomas is zeven jaar jonger en heeft me van bij het begin voor én achter de schermen geholpen met Simple comme Bonjour. Zowel door het geven van zijn ongezouten mening, als met het hippe grafische gedeelte, het organiseren van de winkel... Te veel om op te noemen, nu ik er zo over denk. 

Het leek dan ook de logische en enige juiste keuze dat ik op mijn blote knietjes zou vragen of Thomas mee aan het roer wou komen staan. En na een 'oefensessie' van een half jaar kwam het verlossende antwoord dat hij er helemaal voor wou gaan. 

Hij helpt jullie vanaf nu dus erg graag verder in de winkel, neemt de aanvragen van de website/mailbox voor zijn rekening en zorgt er voor dat alles ook achter de schermen vlotjes verloopt zodat ik me nog meer kan focussen op jullie ontwerpen, maatwerken en nieuwe collecties. 

Spring gerust eens binnen en kom kennis maken!

Inneke

In rozere sferen...

Thomas GoyvaertsComment

Zo, de gezellige drukte van Pasen ligt achter ons en we hebben een weekje de klok rond gewerkt om de wachttijden wat onder controle te houden...

Hoog tijd dus om de winkel even in een nieuw jasje te steken!

Omdat we in een knus geklasseerd pand zitten, kunnen we uiteraard geen grote werken uitvoeren. Dus besloten we om een likje verf te introduceren in ons winkelgedeelte. Vanaf deze lente lacht de tule-roze muur jullie toe bij het binnenkomen. Ook onze etalage werd aangepast aan de lente, met leuke nieuwe stuks die schitteren.

Om verder in te spelen op de intimiteit van ons pand, creëerden we ook een zithoekje in de winkelruimte. Vanaf nu nemen dan ook al onze afspraken voor maatwerk en trouwringen hier plaats. Plof je lekker neer op onze stoelen en kies samen met ons de juwelen die een leven lang aan je zijde staan!

Ook onze werkplek kreeg een lichte upgrade, zodat we zelf een beter overzicht kunnen houden. Een koperen buis torent boven de werkplek uit, en herbergt een groot deel van ons werkmateriaal. Opgeruimd staat immers netjes (al houden we dat nooit echt lang vol...)!

De komende weken voegen we nog enkele nieuwe details toe, dus hou ons zeker in de gaten! 

Graag tot snel in ons open atelier te Mechelen,
Frederik de Merodestraat 15.

Er was eens...

Thomas GoyvaertsComment

Er was eens...

onze trouwbrochure!

We zijn altijd heel vereerd als jullie ons betrekken bij jullie huwelijksavontuur! En we gaan dan ook graag samen met jullie aan de slag om jullie uniek duo trouwringen te maken. Een paar waar jullie een leven lang van kunnen genieten. En dat mogen jullie letterlijk nemen; we bieden namelijk altijd een levenslange garantie!

We beginnen met een kennismakingsgesprek waarin mogelijkheden, materialen, texturen... besproken worden. Wanneer jullie al een eigen idee hebben, bouwen we hier op verder. Als jullie nog geen ideetjes hebben, dan is dat helemaal geen probleem en komen we er samen wel toe. We halen graag alles uit de kast om jullie verbeelding te prikkelen en zo samen tot jullie unieke duo te komen. 

Na zo'n eerste kennismakingsgesprek krijgen jullie vanaf nu onze trouwbrochure mee naar huis. Hierin vinden jullie duidelijke foto's met de verschillende materialen, texturen, afwerkingen... Zo kunnen jullie samen nog even rustig alles overlopen. Trouwringen zijn immers, net als een huwelijk, iets waar je rustig je tijd voor moet nemen want als je 90 bent zal je ze nog dragen.

Als jullie nieuwsgierig zijn geworden, dan kunnen jullie steeds even contact met ons opnemen. We prikken graag samen een datum voor de eerste kennismaking. Dit gesprek duurt ongeveer een uurtje en kan op zaterdagnamiddag, dinsdag en vrijdag overdag en op dinsdag- en woensdagavond. 

 
 
 
 

Als het ringetje past...

Thomas GoyvaertsComment

Je hebt online een ring gevonden die je helemaal geweldig vindt, hoera! Maar bij het bestellen wordt gevraagd naar je ringmaat en je hebt geen idee wat die zou kunnen zijn... Net voor die situatie hebben we onderstaand stappenplan opgesteld!

Om ons je ringmaat door te geven neem je een ring die je al goed zitten vindt. Let wel op, je ringmaat verschilt als je een hele fijne of een hele brede ring draagt. Optimaal kies je een ring die erg lijkt op de nieuwe ring die je wil. Van die ring ga je twee afmetingen opmeten:

Allereerst de diameter (1) van de ring. Bij een mooi ronde ring* ga je de diameter opmeten met een meetlatje. In de onderstaande tabel kan je je ringmaat dan aflezen. Val je net tussen twee maten? Geen probleem, je kan ook een half maatje meer of minder nemen.

Daarna meet je de breedte (2) van je ring, dus hoe breed hij eigenlijk rond je vinger zit. Geef ons dit zeker door, want de breedte van de ring beïnvloedt ook je ringmaat.

Toch niet helemaal zeker van je maat? Spring gerust binnen in ons open atelier te Mechelen en we meten het voor je op!

* Is je ring door het vele dragen ovaal geworden? Dan meet je de diameter van links naar rechts, en van boven naar onder. Deze twee getallen tel je op en deel je opnieuw door twee. Met dit nieuwe getal vind je dan je ringmaat in de tabel.

Calling all customers...

Thomas GoyvaertsComment

We presenteren jullie onze nieuwe klantenkaartjes! 

Aan de voorkant voorzien we ruimte om je ringmaat en pols-omtrek te noteren. Zo rond je lekker snel je bestelling af in ons open atelier te Mechelen, of via onze webshop.

Aan de achterkant kan je onze stempeltjes sparen: bij elke aankoop krijg je immers een stempeltje op je kaart. En wie  een volle kaart (6 stempels) heeft krijgt een extra verrassing!

We stelden namelijk een aantal toppers uit onze collectie voor jullie samen. Met een vol kaartje (6 stempels) mag je uit deze selectie een juweeltje naar keuze mee naar huis nemen.

De kaartjes gaan vanaf vrijdag 12 februari in en krijg je bij je aankopen in ons open atelier te Mechelen, of via de webshop*!

Tot snel in ons open atelier te Mechelen!

*Je kan digitaal sparen met je aankopen uit de webshop, of gewoon met je stempelkaartje in het open atelier. De twee zijn voorlopig nog niet cumuleerbaar. Aankopen uit de webshop komen dus niet op je kaartje met aankopen uit het open atelier.

Hoera, Valentijn!

Thomas GoyvaertsComment

Bij Simple comme Bonjour geloven we nog in pure liefde. Daarom doen we graag alles wat we kunnen om de liefde van je leven (of gewoon lekker jezelf) te verrassen met Valentijn. 

Tot en met vrijdag 5 februari kan je in onze webshop en het open atelier terecht om een pareltje van een juweel te laten maken uit onze vaste collectie en dit voor 14 februari. Had je er graag een persoonlijke touch bij? Dan staan onze slagstempels klaar om je gedrukte geheim te vereeuwigen in sterling zilver!

Voor op-en-top maatwerkjes, verguldingen en handgravures is het helaas al te laat (dat was voor de snellerds); we kunnen immers niet garanderen dat je met Valentijn je juweeltje dan al in je bezit hebt.

We geven jullie alvast een paar beelden mee om in de sfeer te komen; 6 Valentijnspareltjes uit onze collectie, een romantisch gedicht van m’n kleinste broertje Thomas dat vanaf volgende week de etalage siert en als laatste mijn favoriete momentje romantiek: een liefdevol moment uit ‘The stepmom’. 

We wensen jullie de komende weken alvast veel Valentijnskriebels toe, veel liefde voor jezelf en voor al wie het verdient rondom je!

Happy 2016!

Inneke GoyvaertsComment

Vanuit het hart willen we iedereen graag bedanken voor het wondermooie jaar. Zoals gepland, was 2015 ook weer eentje zonder plan. En maar gelukkig ook, want al jullie steun en vertrouwen hadden we nooit durven/kunnen inplannen! Jullie reacties waren hartverwarmend en maakt dat de 'goesting' om jullie wildste plannen ook in 2016 om te zetten in juwelen groter is dan ooit!

Een welgemeende dankjewel en we wensen jullie een schitterend 2016 toe!

Vol kleine (en grote) geluksmomentjes,

 

Inneke, Thomas en Margot

aka team Simple comme Bonjour

 

 

Meet Marcel

Inneke GoyvaertsComment

Marcel is de steunpilaar van deze webshop. Deze kanjer brengt al jullie pakjes rond!

Een korte voorstelling: 

  • Marcel is een postduif in hart en nieren
  • Hij levert binnen de twee werkdagen nadat hij is uitgevlogen
  • Hij won het kampioenschap Postduifvliegen in 2012
  • Hij is erelid bij de Vliegende Vrienden
  • Hij heeft een zwak voor rode brievenbussen
  • Hij verzekert je zending, als er iets fout zou vliegen komt hij het hoogstpersoonlijk in orde brengen
  • Hij is dol op confetti, glitters en roze pakjes

Van oud naar nieuw!

Inneke GoyvaertsComment

Het is de tijd van het jaar: van oud naar nieuw!

Maar bij Simple comme Bonjour zijn we het hele jaar dol op van oud naar nieuw! We vinden het geweldig om een oud juweel om te toveren tot iets nieuws. Een juweel is vaak met aandacht gekozen, draagt iemand een hele tijd met zich mee, is een herinnering van of aan iemand...  Redenen genoeg dus om het een tweede leven te geven!

Zo ging ik onlangs bij ons moeke op bezoek (mijn grootmoeder met de beste pannenkoeken ter wereld). Ze had nog een gouden oorclips van ons oma liggen (mijn overgrootmoeder die maar liefst 101 werd), maar het was er maar één. Dus mocht ik het smelten en er iets nuttigs mee doen. 

Alleen ben ik niet altijd voor nuttig en ook niet altijd voor hersmelten. Ik vind het leuker als de originele vorm van een juweel nog herkenbaar is. Ons oma heeft de oorclips ooit gekocht omdat ze ze mooi vond, ze heeft ze tijdens feesten gedragen, ... Ze mogen dus gezien worden! 

Het eenlingetje heeft dus een nieuw leven gekregen en draag ik haast elke dag. En ook ons moeke vond deze oplossing veel fijner, ze had nooit gedacht dat ik het zelf zo zou dragen!

 

IMG_6166.JPG
IMG_6168.JPG
IMG_6173.jpgTwee nieuwe talenten in aantocht.

Inneke GoyvaertsComment

Op een mooie zaterdagnamiddag was er wel erg veel bedrijvigheid aan de werkbank: twee kleine heertjes lieten zicht helemaal gaan met vijlen, centers, een vork, zelfs de huissleutels waren niet veilig...

Dat deden ze natuurlijk niet zomaar, ze maakten de texturen voor de trouwringen van hun mama en papa. 

Van hun creaties maakte ik een duo ringen, met een fijne citrien voor hun mama als extraatje. 

De eerste creatie van deze twee heertjes bezegelden ze zelf met hun vingerafdruk langs de binnenzijden van beide ringen. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

 

Een erg fijne samenwerking!

Bedankt Kim, Jan en jullie twee heertjes!

Van het strand tot in je hand

Inneke GoyvaertsComment

Een weekendje met de vriendinnen weg naar de Noordzee, bijpraten, lanterfanten, wandelen op het strand en natuurlijk schelpjes zoeken. Eén schelpje was gewoon te mooi: fijn, maar toch sterk met een mooie textuur en zachte randjes... Mijn mooie schelpje heeft een tijdje in mijn jaszak gezeten. Ik wou er een mooi souveniertje van maken, iets sober maar mooi. 

Het weekendje dateert al van het najaar van 2014, maar het schelpje is eindelijk een souvenir geworden. Een aandenken aan weekendjes weg, aan lachen en ontspannen met vriendinnen, aan het geruis van de golven, aan zand tussen je tenen, ....

image.jpg

Een schelpje op het strand, een sterling schelpje uit een mal (vandaar dat stokje: een gietkanaal) en een sterling zilveren schelpen dat door mijn handen is geweest om het af te werken. 

image.jpg

Oui

Inneke GoyvaertsComment
image.jpg

Als er een man/jongeheer/... voor onze deur staat maakt ons hart al wel eens een sprongetje. Heren in de winkel wil meestal zeggen dat ze iemand gelukkig willen maken of nog beter: dat ze 'the big question' gaan stellen. En daar worden wij nu eens geweldig enthousiast van!

Verlovingsringen zijn ook voor ons spannend, want we maken vaak een ring voor een toekomstige die we zelf nog niet gezien hebben. We starten met een persoonlijk babbeltje en het is soms echt ontroerend hoe de heren hun toekomstige omschrijven... Achteraf denk ik vaak: 'dat had ik moeten opnemen'.

Dit ringetje (zie bovenaan) heeft een fijne sterling zilvere basis, rechte zijden, een zachte golvende textuur, een ongelooflijk mooie zwarte diamant en een nog ongelooflijkere mooie geheime boodschap langs de binnenzijde. De man in kwestie had duidelijk smaak. Deze zou ik zelf zo willen dragen! 

De gelukkige kon de knieval niet weerstaan en zei ja...

 

Hoera! De kroon op het werk!