Simple comme Bonjour

Al meer dan tien jaar met veel liefde en aandacht ambachtelijk gemaakt in eigen atelier.

Handgemaakte, unieke stukken …

Wel een idee in je hoofd, maar nog steeds op zoek naar die ene verlovings- of trouwring?  Oudere juwelen laten omvormen tot iets nieuws? Een bijzondere gebeurtenis of mooie herinnering laten vereeuwigen in een geboorte- of rouwjuweel? Bij Simple comme Bonjour werken we met veel passie en aandacht dat ene stuk voor jou uit!  
  

… ontworpen vanuit inspirerende verhalen

Iedere wens, elke achterliggende gedachte is anders, werkt inspirerend en vormt de basis voor een uniek ontwerp. Simple comme Bonjour wil jouw persoonlijke verhaal mee vormgeven. Alles begint dus met een afspraak  in ons atelier. Tijdens zo'n persoonlijk gesprek bekijken we wat het beste past bij jouw specifieke vraag, stijl en budget. 

 
 

Gebruikte materialen

 

Materialen: Als erkend goudsmid werken we enkel met edelmetalen als geel, wit, en rosé goud (14-, 18- of 24-karaat) en sterling zilver (AG925). Vergulding (met twee laagjes 14-karaatsgoud) of rhodinatie (voor een glimmende afwerking of een zilverlook) kan ook. We hebben een voorliefde voor materialen met een ziel … ook voor gerecycleerde en Fairtrade materialen kan je dus bij ons terecht. 

Stenen: ... are a girl’s best friend. Diamanten, briljanten, half-edelstenen, … ze hebben allemaal een eigen uitstraling en prijskaartje. We tonen ze je graag, leggen de verschillen uit en bekijken wat het beste past bij jouw ontwerp en budget.

Oudere materialen herwerken: Ook als je je bestaande juwelen een nieuw leven wil geven, bekijken we samen in ons atelier wat mogelijk is. Breng ze dus zeker mee bij je eerste afspraak.

Garantie: Elk stuk krijgt een gehalte- en meesterstempel om de kwaliteit te garanderen. Simple comme Bonjour biedt je ook levenslange garantie bij correct gebruik (je ring doorzagen of in zuren stoppen is bijvoorbeeld geen correct gebruik).

Portfolio

Inspiratie nodig? Bekijk enkele van onze unieke creaties.


 

Maatwerkmogelijkheden

 

Ontwerp: We gaan samen aan de slag om een juweel uit te werken dat 100% past bij jouw verwachtingen. Al een idee in je hoofd? Breng dan zeker voorbeeldfoto’s of misschien zelfs een eigen schetsje mee. Geen inspiratie? Ga dan alvast eens kijken in ons portfolio voor eerder werk.

Prijskaartje en levertijd: Jouw unieke stuk heeft een prijskaartje … op maat van jouw specifieke wensen. Op basis van ons eerste gesprek in het atelier, werken we voor jou een raming uit. Weet alvast dat de basisprijs voor een uniek stuk € 200 is. De levertijd voor de uitwerking van een uniek stuk is minimaal een maand,  vanaf de eerste afspraak of goedgekeurde raming. Voor handgemaakte trouwringen kunnen de prijzen en levertijd afwijken.

Afdrukken: Het nemen van vingerafdrukken gebeurt altijd in ons atelier en is bij kinderen pas mogelijk vanaf 4 jaar. Op jongere leeftijd zijn de groefjes nog niet genoeg ontwikkeld en zal het resultaat van de afdruk niet meer zijn dan een kuiltje in het zilver. Maak altijd een afspraak, zodat we het nodige materiaal klaarmaken.

Gravures: Een gravure op de juiste plaats kan de finishing touch zijn! Je kan kiezen uit onze lettertypes of met je eigen lettertype of handschrift werken. Breng dat zeker mee bij je eerste afspraak.